På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Produkter

Hitta dina Leverantörer

Leverantörer

Nyheter och press

2020-12-14 | 09:09

Från Bromma till Täby – nu har flyttlasset gått

Måndag 14 december flyttar vi på Christian Berner till Arninge. Nya större lokaler med plats för kontor, lager, produktion och service för både oss och vårt systerbolag Zander & Ingeström.

Läs mer
2020-06-01 | 12:56

Nu flyttar vi högtryckspumparna till Zander & Ingeström

Från 1 juni 2020 är Zander & Ingeström din nya partner inom högtryckspumpar och tar över högtrycksprodukter, tjänster inom högtryck och de kunniga medarbetarna inom högtrycksteknik från syskonbolaget Christian Berner AB.

Läs mer
2020-03-02 | 14:49

Christian Berner Tech Trade flyttar högtryckspumparna till Zander & Ingeström

Zander & Ingeström AB tar över verksamheten inom högtryckspumpar från syskonbolaget Christian Berner AB.

Läs mer
2019-11-04 | 09:54

Ingenting är omöjligt med femaxlig simultanbearbetning

Christian Berners nyinstallerade CNC-maskin klarar av att bearbeta mycket komplicerade detaljer efter dina önskemål. Verktygsväxlaren med 18 olika sorters verktyg och ett 20-tal olika borr hanterar både plattor, rör och stänger. Alla detaljer bearbetas i ett flöde vilket ger ett noggrant resultat gång efter gång.

Läs mer
2019-07-01 | 16:32

Världens högsta träbyggnad får vibrationsisolering från Christian Berner

Martinsons, Derome och Hent bygger det världsunika kulturhuset i Skellefteå – och Christian Berner levererar stegljudsisolering och stomljudsisolering till prestigebygget som ska stå klart 2021.

Läs mer
2019-06-17 | 17:33

Bars Production AB investerade i en GSP55EVO

- När vi planerade för vår tredje produktionslinje ville vi ta höjd för en ökad efterfråga och därav se över takten på packmaskinen. Då vi haft ett gott samarbete med Christian Berner AB och GSP tidigare tog vi kontakt och lyckade tillsammans diskutera fram den valda lösningen som uppfyllde alla våra krav, berättar Rickard Schelander, VD Bars Production.

Läs mer
2019-01-21 | 10:16

Tyst miljö i nya flygplatshotellet med vibrationsdämpning från Christian Berner

Christian Berner levererar vibrationsdämpande material till det nya flygplatshotellet, Göteborg Landvetter Airport, som nu byggs av Peab och som kommer att drivas av Scandic Hotels. Byggstart 2018 och inflyttning 2020.

Läs mer
2018-12-18 | 09:55

Christian Berners lösning säkrar PostNords påspackning i nya e-handelslagret

Christian Berner AB har ingått avtal med PostNords tredjepartslogistikverksamhet (TPL) i Norrköping om en effektiv och skräddarsydd e-handelslösning. Avtalet löper över fem år och innebär att PostNord TPL får påspackning som en tjänst.

Läs mer
2018-11-27 | 10:08

Biggans såser fylls med komplett fyllningslinje från Christian Berner

Biggans ville snabbt och säkert sätt fylla sås och dressing i flaskor och därefter kapsylera och etikettera. Christian Berner hjälpte till med en komplett fyllningslinje.

Läs mer
2018-09-27 | 18:34

Almroths valde påspackningsmaskiner från Christian Berner

När Almroths skulle effektivisera sin E-handelsverksamhet föll valet på en lösning med fyra påspackningsmaskiner av märket Autobag.

Läs mer
2018-08-16 | 17:55

Hans Lindqvist ny vd i Christian Berner AB

Hans Lindqvist har utsetts till ny vd för Christian Berner AB, det svenska bolaget i koncernen Christian Berner Tech Trade (CBTT). Det innebär att Bo Söderqvist, som fram till nu har varit vd såväl för koncernen som det svenska bolaget, framöver kommer att fokusera fullt ut på rollen som CEO för koncernen Christian Berner Tech Trade AB.

Läs mer
2018-05-31 | 15:15

Christian Berner AB bidrar till forskning och utveckling av pulver hos Seco Tools AB

Seco Tools var i behov av en pulversikt till sin pilotanläggning för att få den identisk med produktionsanläggningen där spraytorkar matar hårdmetallpulvret till siktar. Christian Berner levererade och installerade sikten i januari 2018. Detta är ett väsentligt processteg i Seco Tools produktion av hårdmetall.

Läs mer
2018-05-02 | 10:10

Christian Berner AB levererar dubbelskruvpumpar till produktion av tandkräm till Orkla Care i Falun.

Orkla Care i Falun behövde investera i ny utrustning till sin tandkrämslinje. Christian Berner levererade fyra dubbelskruvpumpar från Fristam.

Läs mer
2018-04-17 | 11:04

Christian Berners produkter är nu listade i Svanens Husproduktportal

Christian Berners vibrationsisolerande material Sylomer® och Sylodyn® är nu listade i Husproduktportalen för byggnadsprodukter som kan användas i Nordiska Svanenmärkta hus.

Läs mer
2018-02-28 | 12:10

Christian Berner AB bidrar till en trivsam miljö i gymmet på Mölndal Galleria

NCC bygger den nya gallerian i Mölndal med närmare 70 butiker och som öppnar sina portar under 2018. En av de större gymkedjorna vill skapa en bra miljö där vibrationer och ljud från avdelningarna fria vikter och spinningsalen minimeras. NCC har tillsammans med Christian Berners avdelning Vibrationsteknik tagit fram en lösning med Getzners unika Polyuretanprodukter, här gula Sylodyn® NC klossar.

Läs mer
2018-02-01 | 10:16

A-SAFEs flexibla och innovativa krockskydd finns nu i Christian Berners sortiment

Brittiska A-SAFEs innovativa krockskydd finns nu i teknikföretaget Christian Berners sortiment. Prisbelönta A-SAFE är tillverkare av världens första flexibla polymerbaserade krockskydd. Lösningarna används över hela världen för att skydda människor, maskiner, utrustning och fastigheter.

Läs mer
2018-01-29 | 15:00

Christian Berner AB levererar vakuumprocessblandare för emulgerade såser till Source Food Production AB i Sjöbo.

När Source Food Production behövde en vakuumprocessblandare till sin tillverkning av majonnäs och andra emulgerande såser, kunde Christian Berner AB hjälpa till. Leverans skedde i slutet av 2017 och produktionen startar tidigt 2018.

Läs mer
2017-10-24 | 10:53

Dampskibsselskabet NORDEN A/S investerar i anläggningar för rengöring av ballastvatten från A/S Christian Berner

A/S Christian Berner, som representerar SunRui Marine Environment Engineering Co. Ltd, har ingått ett kontrakt med Dampskibsselskabet NORDEN A/S, ett oberoende rederi med säte i Danmark, för leverans av anläggningar för rengöring av ballastvatten i åtta nybyggen, som NORDEN har beställt för japanska varv.

Läs mer
2017-06-26 | 16:00

Christian Berner AB levererar packmaskin, robotpalletering och sträckhuvsutrustning för lignin till Domsjö Fabriker AB

Teknikföretaget Christian Berner AB levererar packmaskin, palletering och sträckhuvsutrustning för lignin till Domsjö Fabriker AB i Örnsköldsvik. Lösningen bidrar till att Domsjö Fabriker nu kan leverera lignin till de kunder som behöver leveranser i väderbeständiga 25 kilos säckar för enklare hantering. Leverans förväntas under augusti månad 2017.

Läs mer
2017-03-02 | 14:26

Christian Berner AB levererar system för läkemedelsfyllning till Apotek Produktion & Laboratorier AB i Umeå

Apoteket Produktion & Laboratorier AB (APL) i Umeå väljer aseptisk fyllningsutrustning från teknikhandelsföretaget Christian Berner AB. Leveransen omfattar ett fyllningssystem för automatisk fyllning av vialer. Ordervärde är drygt 3 miljoner kronor.

Läs mer
2017-02-20 | 11:46

Algbönder köper energieffektiv pärlkvarn från Christian Berner

Simris Alg AB odlar alger vars innehåll av Omega-3 är huvudingrediensen i deras växtbaserade kosttillskott. Pärlkvarnen krossar effektivt algcellerna och ger ett högt produktutbyte. Resultatet är en helt naturlig produkt med samma nyttiga omega-3 som i fiskolja.

Läs mer
2017-02-07 | 14:33

Jönköping Energi investerar i helautomatiska filter från Christian Berner

Efter 12 månaders fälttest har Jönköping Energi AB beställt 4 st OPTIFIL 050 från Christian Berner AB till sitt fjärrvärmenät. Filtren som är helautomatiska och självrenande kommer att ersätta befintliga påsfilter.

Läs mer
2016-11-16 | 11:32

Rosenqvists Food Technologies installerar filter från Christian Berner i ny friteringslinje för leverans till Schweiz

För att möta konsumenternas förväntningar på krispiga pommes frites har Rosenqvists Food Technologies AB utvecklat en process för dubbelfritering. Christian Berner AB levererar med start i januari 2017, två stycken Lakos CSX-separatorer till en ny friteringslinje för coating av pommes frites i Schweiz.

Läs mer
2016-10-20 | 12:15

Förvänta dig mer av anrika Christian Berner

Efter 120 år inom teknikhandel i Norden är det nu dags att förmedla en bild av företaget Christian Berner som stämmer överens med hur vi arbetar idag. Bolaget har utvecklats från att leverera produkter till att erbjuda helhetslösningar. Vi är fortfarande en teknik- och kunskapsleverantör med spetskompetens och vill visuellt visa att vi tar initiativ och bryr oss om våra kunders verksamhet.

Läs mer
2016-09-13 | 16:00

BillerudKorsnäs väljer återigen Christian Berner AB för leverans av lameller till pappersmaskinens inloppslåda

För fem år sedan levererade Christian Berner lameller till BillerudKorsnäs. Tack vare produktens höga kvalitet och långa livslängd gör man nu en ny beställning där leverans sker i oktober i år.

Läs mer
2015-08-20 | 13:30

Christian Berner Tech Trade AB växer ytterligare i Norden inom processindustrin

​Teknikföretaget Christian Berner Tech Trade AB fortsätter att utveckla sin verksamhet inom processindustrin genom samarbete med John Zink Hamworthy Combustion. Från och med augusti 2015 kommer Christian Berner Tech Trade AB erbjuda John Zink Hamworthy Combustions produktutbud i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Läs mer
2015-06-30 | 12:00

Christian Berner AB säkerställer rent dricksvatten till invånarna i Kristianstad kommun

Kristianstad kommun installerar UV-aggregat för dricksvattenrening efter att ett flertal invånare i Everöd insjuknat i magsjuka på grund av föroreningar i det kommunala dricksvattnet. Prover tyder på att det är Caliciviruset som spritts i vattnet, alltså vinterkräksjukan, och man har även funnit koliforma bakterier i vattnet.

Läs mer
2015-05-05 | 12:00

Christian Berners patronfilterhus i hela Skandinavien

Christian Berner introducerar en komplett serie av rostfria patronfilterhus för hela den skandinaviska marknaden. Vi erbjuder CB-serier från den enklaste filtreringsprocessen till den mer avancerade. Storlekar finns från enkelpatronhus i 5” längd till flerpatronhus med 60” längder. Alla förekommande patroninfästningar och anslutningar på patronfilterhuset är tillgängliga.

Läs mer
2015-01-12 | 12:16

Christian Berner AB är leverantör till världens högsta trähus

I Bergen, Norge uppförs nu det högsta trähuset i världen för boende - 51 meter och 14 våningar högt. Christian Berner gör det möjligt att lösa den akustiska utmaningen genom vår metod med elastomerer SYLOMER® och SYLODYN® som säkerställer hög isolering av flanktransmitterande ljud.

Läs mer
2014-07-04 | 11:49

Christian Berner AB har levererat en pilotanläggning för ozonoxidation av läkemedelsrester till Nykvarns avloppsreningsverk

Christian Berner AB har levererat en pilotanläggning för ozonoxidation av läkemedelsrester till Nykvarns avloppsreningsverk, Tekniska Verken Linköping. Syftet med projektet är att utreda konsekvenserna av ozonbehandling av kommunalt avloppsvatten. Ett urval av substanser kommer att analyseras och ekotoxikologiska effekter studeras.

Läs mer
2014-05-22 | 10:44

Paul Polman, Unilevers VD, får Göteborgspriset för hållbar utveckling

Paul Polman har utsetts till vinnare av Göteborgspriset för hållbar utveckling 2014. Han får priset, på en miljon kronor, för sitt banbrytande ledarskap för ett globalt näringsliv. Han har visat medvetenhet och handlingskraft mot den kortsiktighet som traditionellt råder inom företagsvärlden.

Läs mer
2014-05-09 | 15:26

Oslo Sporveier väljer åter Christian Berner som leverantör av slipermattor

Vi kommer att leverera slipermattor (Under Sleeper Pads) till Oslo Sporveier. Ordern gäller två olika spår: Kolsåsbanen (bana) och Lørenbanen och den totala spårsträckan dubbelspår är cirka två kilometer. Detta är vår sjätte respektive andra leverans till Kolsåsbanen och Lørenbanen.

Läs mer
2014-02-28 | 14:38

Christian Berner AB levererar UV-aggregat till Mariebergs vattenverk i Uddevalla

Västvatten har installerat UV-aggregat för beredning av dricksvatten på Mariebergs vattenverk. Syftet med UV-behandlingen är att skapa en mikrobiologisk säkerhetsbarriär. UV-aggregaten kommer från Wedecos serie Spektron som innehåller den senaste generationens ballastkort för minimerade energikostnader.

Läs mer
2014-02-18 | 16:19

Trafikverket väljer slipermattor från Christian Berner AB

Trafikverket kommer att använda våra SYLOMER® slipermattor på alla sina sliprar i den nya generationens spårväxlar som lanseras inom kort. Utöver detta väljer man även att ha slipermattor i linjespår på sträckor där man har högt slitage. Omfattningen är en prognos på fler än 100 000 sliprar under hela kontraktsperioden som sträcker sig över två år med option på 2+2.

Läs mer
2014-02-12 | 12:55

Christian Berners senaste leverans av kraftfull vakuumsugare från Amphitec Vortex®

Christian Berner levererar kraftfull vakuumsugare från Amphitec Vortex®, tillverkad för Industrimiljö Väst AB, som huvudsakligen kommer att användas inom det industriella området.

Läs mer
2014-01-24 | 15:04

Matrox, nytt plastmaterial med enastående egenskaper

Vår partner Röchling Leripa har utvecklat ett nytt plastmaterial, Matrox®, som karaktäriseras av exceptionellt låg friktion, enastående slitstyrka, hög slagstyrka, utmärkt kemikaliebeständighet och överlägsen prestanda vid krävande applikationer. Matroxsortimentet består av polymertekniska plaster som löser friktion- och slitageproblem.

Läs mer