Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad 2024-03-08 | 13:16

Rent dricksvatten i Forshaga med avancerad UV-teknologi

Behovet av rent dricksvatten växer med befolkningen och för orter med mycket turism kan förmågan att producera tillräckligt med dricksvatten vara en utmaning. Ökade krav på kommunerna att möta de ökade behoven av vattenförsörjning, samtidigt som vi vill minimera miljöpåverkan från vattenreningen i form av energibehov och kemikalieanvändning.

En kommun med alla ovan utmaningar är Forshaga kommun i Värmland, vilka har förbättrat sitt kommunala vattenverk från 1970-talet för att säkerställa tillgången till rent dricksvatten. Efter en omfattande renovering och uppgradering, implementerade de en mikrobarriär med UV-desinfektion med hjälp av rådgivning från Christian Berner AB.

UV-aggregat från ULTRAAQUA kan anpassas för olika driftsförhållanden, som t.ex. ökade behov under turistsäsong. Kapaciteten för vattenverket i Forshaga har fördubblats, samtidigt som tekniken effektivt eliminerar föroreningar och mikroorganismer från verkets dricksvattentäkt, sjön Visten i Deje.

UV-behandlingen minimerar behov av kemikalier i reningen vilket ytterligare minskar reningens miljöpåverkan. Initiativet har också möjliggjort energibesparing och en effektivare vattenrening.

Vill du veta mer om vattenrening, kontakta 

Marko Kunerus
Teknisk säljare, Miljö- och processteknik

Dela