Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad 2017-06-12 | 13:04

Algbönder köper energieffektiv pärlkvarn från Christian Berner

Simris Alg AB odlar alger vars innehåll av Omega-3 är huvudingrediensen i deras växtbaserade kosttillskott. Pärlkvarnen krossar effektivt algcellerna och ger ett högt produktutbyte. Resultatet är en helt naturlig produkt med samma nyttiga omega-3 som i fiskolja

Algerna odlas i slutna system under kontrollerade förhållanden med ytterst höga kvalitets- och renhetskrav. För att kunna utvinna Omega-3 måste algcellerna malas vilket man gör med en pärlkvarn. Installationen och idrifttagning gjordes i juli månad i Simris Algs lokaler i Hammenhög.

- Vi är mycket nöjda med både prestanda och driftsäkerhet och har fått mycket god support från Christian Berner under hela projektet. Pärlkvarnen uppfyller våra högt ställda krav avseende både kvalitet och kapacitet, säger Fredrika Gullfot, VD på Simris Alg AB.

- Pärlkvarnen, en CoBall-Mill från vår leverantör FrymaKoruma, används för finmalning av suspensioner och högviskösa produkter. Kvarnen har kapacitet att mala upp till ca 1000 liter/tim, berättar Peter Olofson, säljchef på Christian Berner AB.

Simris Alg är ett prisbelönt svenskt pionjärföretag som odlar alger. Företaget utvecklar unika naturliga kosttillskott och livsmedel, och driver en av världens mest moderna industriella algodlingar i Hammenhög på Österlen.

Christian Berner AB representerar FrymaKoruma som är en av världens ledande leverantörer av bland annat våtmalningskvarnar och vakuumprocessblandare för processindustrin.

Dela