Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad 2022-03-23 | 08:42

Stomljud störde lunchrasten

Hos Maxi ICA Borås har det installerats två nya fryskompressorer, omgående upptäckts det att dessa gav ifrån sig vibrationer och stomljud in till flertalet kontor och ett lunchrum på samma våningsplan.

Kompressorerna är installerade i ramverk som står på fötter av gummi och stål. För att bli av med oljudet placerades gummikuddar under, men resultat uteblev. När man själv inte lyckades lösa problemet kontaktades Christian Berner. Rebecca Orvestad och Joacim Eklund föreslog att de skulle ställa upp ramverket på Isotop DSD, en stålfjäderisolator med Sylomer® HD-kärna integrerad i fjädern.

ꟷ Då fördelningen av vikten var osäker ville vi vara med vid montage för att eventuellt prova andra styvheter på stålfjädern och säkerställa att det blev jämn och rätt nedfjädring, säger Joacim Eklund, Teknisk säljare på Christian Berner AB.

Isotop DSD 7 visade sig vara rätt val av komponent och passade bra ihop med tyngden på kompressorer och styvhet på bjälklag. Oljudet som förut störde både rasten och arbetsron är nu helt borta.

 

Före: Kompressorerna är installerade i ramverk på stålfötter

Efter: Kompressorerna är installerade i ramverk som står på stålfjäderisolatorn Isotop DSD 7

Dela