Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad 2019-05-31 | 15:37

Christian Berner AB bidrar till forskning och utveckling av pulver hos Seco Tools AB

Seco Tools var i behov av en pulversikt till sin pilotanläggning för att få den identisk med produktionsanläggningen där spraytorkar matar hårdmetallpulvret till siktar. Christian Berner levererade och installerade sikten i januari 2018. Detta är ett väsentligt processteg i Seco Tools produktion av hårdmetall.

— Vi har samarbetat med Christian Berner förr och har redan deras siktar i produktion. Nu var vi i behov av en pilotsikt och då föll det sig helt naturligt att kontakta Christian Berner eftersom de levererat de stora siktarna. Vår linje måste löpa, så kvalitet och ömsesidigt förtroende är avgörande när vi väljer partner och investerar i utrustning, säger Benny Christiansen, Seco Tools.

Vibrationssikten har en pulvermatare där flödet av pulver kan regleras och anpassas efter Seco Tools pulverbehållare, så att sikten inte övermatas utan alltid får önskad mängd pulver. Behållaren fylls på med hårdmetallpulver från deras spraytork och förflyttas sedan med truck till mataren där den enkelt passas in.

— Vid industriell tillverkning av hårdmetall med högsta kvalité måste pulvrets kravspecifikation hållas. Då krävs en sikt som fraktionerar pulvret rätt så siktresultatet blir bästa möjliga utan spill. Val av siktmetod och anpassning till kundens behov var avgörande i detta fall, säger Kurt Olofsson, teknisk säljare på Christian Berner.

Seco är en av världens största leverantörer av verktyg och bearbetningslösningar för fräsning, svarvning, hålbearbetning och hållande verktyg. 

Dela