Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad: 22-12-22 | 09:45

Trygg försörjning av stärkelse med dubbelsäcksfyllning

Sveriges Stärkelseproducenter har rötter som sträcker sig nästan 100 år tillbaka i tiden. Idag är de runt 700 medlemmar och drygt hälften är potatisodlare som levererar stärkelsepotatis till Lyckeby.

2020 förnyades maskinparken hos Lyckeby i Kristianstad, när det blev dags att skala upp produktionen ytterligare så kontaktade man åter igen Christian Berner.  

ꟷ  I dagsläget har vi två packningslinjer i vår packhall med säckfyllare från Behn + Bates. I takt med vår ökande försäljning av förädlade stärkelsekvalitéer och potatisfiber behövs det mer packningskapacitet. Återigen hörde vi av oss till Christian Berner som har hjälpt oss att utveckla vår packlinje säger Tomas Arnesson, Technical manager på Lyckeby.

Mikael Rosén, Teknisk säljare på Christian Berner rekommenderade Lyckeby att byta ut enkelfyllaren och investera i en ny säckfyllningsmaskin med dubbelfyllare från Behn + Bates, Integra FD2. Med den ökar kapaciteten till det dubbla på den säckfyllningslinjen berättar han.

Med denna investering räknar Lyckeby med att säkra upp sitt packningsbehov av stärkelse under flera år framåt. Potatisbaserade specialstärkelser och fibrer som används i livsmedels- och pappersindustri över hela världen.

Vill du veta mer?

Mikael Rosén
Mikael Rosén
Teknisk säljare, Fyllningsteknik, Processanläggningar

Dela