Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Hitta dina Hållbara lösningar

Senast uppdaterad: 22-05-06 | 10:47

God sömn och glada grannar med tysta tak

Sylomerhängare och Europrofil

Byggnads AB Gösta Bengtsson fick uppdraget att fram till 2027 bygga om 37 lägenheter i nordöstra Skåne. För att få hjälp med undertaksrenoveringen kontaktade de Christian Berners experter inom vibrationsisolering och ljuddämpning.

— För att få en bra boendemiljö utan störande ljud mellan grannarna behövde vi ett robust och smidigt undertaksystem och det kunde Christopher Ehnemark på Christian Berner AB hjälpa oss med på ett tryggt sätt. Det blev till och med tystare än vi hade räknat med tack vare Sylomerhängarna och de flexibla profilerna, säger Rasmus Andersson, projektledare på Byggnads AB Gösta Bengtsson.

Sylomerhängare med EuroCeiling är en komplett lösning för ljudreducerande undertak och installeras för att reducera steg- och luftljud mellan våningsplan. De bidrar till mycket god isolering redan i mycket låga frekvenser och passar till alla typer av bjälklag.

— I det här projektet var det föreskrivet 3 lager gips, och med den informationen, och ritning på lägenheterna kunde vi ta fram en helhetslösning som var optimal för bostäderna. Vi levererade installationskit med montagebeskrivning som gjorde det enkelt och smidigt för snickarna att montera undertaket snabbt med precision, säger Christopher Ehnemark, teknisk säljare på Christian Berner AB.

Detta användes till de tysta bostäderna:
Sylomerhängare med EuroCeiling
Akustik+SYLOMER-hängare

Vill du veta mer om vibrationsdämpning och stomljudsisolering?

Christopher Ehnemark
Christopher Ehnemark
Teknisk säljare segment Bygg, Vibrationsteknik

Dela