På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad: 21-08-26 | 09:38

Framtidens forskning vilar på en bädd av Sylomer®

På Medicinareberget i Göteborg pågår projekt Natrium, en storsatsning på naturvetenskap och Life science. Den nya byggnaden kommer att samla stora delar av Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet under samma tak.

Akademiska Hus bygger i samarbete med Skanska Sverige AB och COWI på det unika projektet som Christian Berner levererar vibrationsdämpning i form av Sylomer®  till.

- Christian Berner har guidat och stöttat oss genom hela processen för att säkerställa full funktion och ge en trygghet i genomförandet. Kraven är högt ställda för att isolera störande stomljud och vibrationer som kan påverka avancerad labbutrustning. Rebecca Orvestad har visat ett stort engagemang för att vi skall lyckas i detta unika projekt, säger Martin Nordström, blockchef på Skanska.

Delar av Natriums grund vilar på en bädd av Sylomer®  som är ett beprövat material med hög kvalitet och lång livslängd, vars främsta egenskaper är både fjädrande och dämpande.

- Vi är stolta över att ha levererat 830 m² Sylomer® SR18, som monterats heltäckande i två lager under 400 mm tjock betongplatta. Vårt material kommer isolera mot stomljud som kan störa känslig utrustning i byggnaden, säger Rebecca Orvestad, Teknisk säljare på Christian Berner AB.

Den nya byggnaden ska innehålla avancerade labbmiljöer men även undervisningslokaler och kontor. Natrium blir hemvist för studenter och medarbetare inom institutionerna för biologi och miljövetenskap, kemi och molekylärbiologi, marina vetenskaper samt fakultetskansliet.

Byggnaden uppfyller de högt ställda kraven för Miljöbyggnad Guld, vilket är det högsta möjliga hållbarbetsbetyget i certifieringssystemet Miljöbyggnad.

Natrium beräknas stå klart för inflyttning under 2023.

Vill du veta mer om vibrationsisolering för byggindustrin?

Rebecca Orvestad
Rebecca Orvestad
Teknisk innesäljare, Vibrationsteknik

Dela