Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad: 23-09-21 | 13:17

Förbättrad stadsmiljö vid Chapmans Torg med innovativ spårteknik

Vid det anrika kvarteret Chapmans torg samsas kollektivtrafiken med vuxna och barn på väg till och från skola och arbete, karaoke sugna nattsuddare samt bokslukare vid torgets bibliotek.

I en satsning på att förbättra stadsmiljön för boende och förbipasserande har Christian Berner AB nyligen försett befintliga spårvagnsspår vid Chapmans Torg med vibrationsdämpande material, som förbättrar komforten och förhindrar att vibrationer transporterar sig till kringliggande byggnader. Detta har uppnåtts genom att klä spårvagnsspåren på insidan och utsidan med STRAILastic_K – TOR. En innovativ teknik som minskar vibrationer och buller vid källan och därmed ökar komforten för både passagerare och boende längs spårvägen.

Projektet, som genomfördes i samarbete med Honk & Sandström Construction AB, innebär en viktig milstolpe för att utveckla stadens kollektivtrafiksystem och minska störningar för dem som bor längs spårvägen.

— Initiativet är en del av Göteborgs satsning på att förnya och modernisera spårvagnsnätet för att möta de växande behoven hos stadsbefolkningen och skapa en mer attraktiv kollektivtrafik säger Patrik Sandström projektansvarig på Honk & Sandström Construction AB.

Med STRAILastic_K – TOR öka livslängden på spåren och underhållskostnaderna minskar.

— Vår lösning är speciellt utformad för att absorbera och reducera vibrationer som genereras av spårvagnsrörelser och därmed minska den negativa påverkan på omgivningen berättar Thomas Wiessner, Teknisk säljare på Christian Berner AB. I våras genomförde vi ett likande spår- och markarbete tillsammans med Honk & Sandström Construction AB runt Mariaplan i Göteborg. Med den nya spåren i bruk passerar spårvagnarna genom Majorna betydligt tystare än tidigare säger Thomas Wiessner.

Så här fungerar STRAILastic

Vill du veta mer om lösningar för spårbundentrafik?

Thomas Wiessner
Thomas Wiessner
Teknisk säljare segment Infrastruktur, Vibrationsteknik

Dela