Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Hitta dina Hållbara lösningar

Senast uppdaterad: 21-11-23 | 10:33

Produktionskapaciteten ökade med 600%

Bösarps är en av landets största torrbrukstillverkare som i vintras stod inför utmaningen att kunna producera varierande blandningar av torrbruk till olika kunder. Den befintliga maskinen genererade onödigt mycket produktspill och byten mellan olika recept tog tid att genomföra.

— Vi har kunnat bidra med en ökad produktionskapacitet, från 160 säckar i timmen upp till 1000 säckar i timmen vid behov. Förutom vinsten i en ökad produktionskapacitet hjälpte vi också Bösarps att minska spillet då allt torrbruk numera hamnar i säckarna. Arbetsmiljön inomhus har förbättrats avsevärt då minimalt damm läcker ut berättar Jerker Edgren, teknisk säljare på Christian Berner.

Bösarps Grus och Torrbruk har investerat i en hållbar produktionslösning från tyska HAVER & BOECKER. En Roto-Packer, en roterande förpackningsmaskin som är utformad för att packa löst bulkmaterial vid hög hastighet. Snabba byten mellan olika blandningar medför att Bösarps Grus och Torrbruk enkelt kan ta emot fler kunder och olika recept.

— Vår produktionskapacitet har ökat och stressen hos personalen har minskat säger Hans Olsson, produktionschef på Bösarps. Vi kan nu snabbt producera mindre poster att lägga på lager, vilket har inneburit en klart minskad stress i produktionen. Christian Berner levererade en helhetslösning som passar vår verksamhet och löste de problem vi hade, säger Hans Olsson.

Vill du veta mer om hållbara lösningar inom pulverhantering?

Peter Olofson
Peter Olofson
Säljchef, Processanläggningar

Dela