På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad: 20-08-31 | 12:56

194 tysta ettor i kvarteret Valplatsen

När Nivika Fastigheter behövde fler enrumslägenheter i närheten av universitetet i Jönköping blev det Husgruppen Modulsystem som fick uppdraget att bygga. För att reducera stegljud och stomljud och uppnå tysta bostäder kontaktade de Christian Berner.

Med utsikt över Vättern uppförs sju hus på Wadmans Linje i Huskvarna. Det blir 194 ettor om 33 m2 med inflyttning runt årsskiftet 2020/2021. Boverkets krav på ljudklass B uppfylls genom en anpassad lösning med de vibrationsisolerande materialen Sylomer® och Sylodyn® som skapar en elastisk bädd under varje modul.

- För oss som har en effektiv byggprocess där vi tillverkar, uppför och monterar varje modul på plats, är det viktigt med de säkra leveranser och teknisk support som Anders Darnell på Christian Berner hjälpt oss med, säger Henrik Rask som är projektledare på Husgruppen Modulsystem i Jönköping.

Behöver du hjälp med tysta miljöer inom bygg?

Anders Darnell
Anders Darnell
Teknisk säljare segment Bygg, Vibrationsteknik

Dela