På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Produkter

Hitta dina Leverantörer

Leverantörer
Partikelseparator-inom-livsmedelsindustrin_1

Partikelseparator inom livsmedelsindustrin

Vid tillverkning av chips, pommes frites och andra friterade produkter andvänds dyrbar olja. När "turn over" tiden är för lång försämras kvaliteten på oljan snabbt då brända smulor från potatisen/produkterna kontaminerar. Detta medför kortare produktionslivslängd på oljan samt minskar värmeväxlarens effektivitet via sk. fouling. Täta oljebyten och diskning av anläggningen fördyrar och fördröjer produktionen. Bränder i värmeväxlaren förekommer och kan vara rent förödande för hela verksamheten.

Vi har lösningen på problemet

CSX heter den version av Lakos separator man använder vid filtrering av frityrolja. Merparten av de partiklar som samlas i oljan filtreras bort kontinuerligt med CSX separatorn.

En FRYSAFE anläggning, se produktblad nedan "Cooking oil products", inte bara avlägsnar partiklarna från oljan den samlar dessutom upp dem i värmeskyddade korgsilar med avkylingsfunktion som enkelt töms under drift.

Kontakta oss för mer information:

Else-Britt Carlsson
Else-Britt Carlsson
Innesäljare, Filterteknik
Robert Sätterberg
Robert Sätterberg
Teknisk innesäljare, Filterteknik

Vid tillverkning av chips, pommes frites och andra friterade produkter.

  • Förlängd processtid för oljan
  • Minskad brandrisk i värmeväxlare
  • Inga eller färre black spots på produkten
  • Inga eller färre partiklar i systemet totalt sett