På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad 2018-11-27 | 10:08

Biggans såser fylls med komplett fyllningslinje från Christian Berner

Biggans ville snabbt och säkert sätt fylla sås och dressing i flaskor och därefter kapsylera och etikettera. Christian Berner hjälpte till med en komplett fyllningslinje.

Att på ett snabbt och säkert sätt fylla sås och dressing i flaskor och därefter kapsylera och etikettera var Biggans önskemål när de skulle nyinvestera i sin produktion.

− För att öka effektiviteten ville vi automatisera fyllningslinjen så mycket som möjligt och med hjälp av Christian Berners lösning kunde vi dessutom avemballera flaskorna innan de fylls med våra kalla såser och dressingar, säger Magnus Wollmann, vd och ägare på Biggans.

Installationen består av Christian Berners egna maskiner Fillflex F5500-28320 dubbel Duplex med tillhörande transportörer för avemballering, inväxling och fyllning samt etiketterare Langguth selfLAN 505. Pär Nygren är ansvarig för installationen:

− Ett roligt uppdrag som gjorde att vi fick tänka till lite extra så att processen från inmatning, fyllning, förslutning och etikettering blev snabb, säker och utan svaga punkter. Vid fyllning av livsmedel är det av stor vikt att det är rätt material för att kunna hålla en hög renhet.

Biggans grundades 1952 och levererar såser, kryddsmör och fiskpastejer till butiker och storkök på den nordiska marknaden. Tillverkningen sker i egen produktionsanläggning i Huddinge.

Vill du veta mer om flexibel vätskefyllning?

Pär Nygren, teknisk säljare, Christian Berner AB.
031-33 66 919 par.nygren@christianberner.com 

Dela