På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Hitta dina Leverantörer

Senast uppdaterad 2018-09-27 | 18:34

Almroths valde påspackningsmaskiner från Christian Berner

När Almroths skulle effektivisera sin E-handelsverksamhet föll valet på en lösning med fyra påspackningsmaskiner av märket Autobag.

När Almroths skulle effektivisera sin E-handelsverksamhet föll valet på en lösning med fyra påspackningsmaskiner av märket Autobag. Leverans av de tre första skedde i maj och den fjärde installeras under oktober. Kombinationen av maskinerna förbättrar det interna flödet och ökar packningshastigheten upp till 6 gånger.

Enligt Joakim Frykholm, projektledare 3PL på Almroths, behövde de effektivisera sin ompackning.

− Det viktigaste för oss var att spara tid i inleveransen till vårt lager, säger Joakim Frykholm.

− Vi kunde öka hastigheten upp till 6 gånger och därför beställde vi också en liknande maskin för utleveranserna. Dessutom fick vi maskinen en vecka efter order och vi kunde ta den i drift direkt, säger Emil Swensson, logistikchef.

Maskinerna PS125 OneStep är en liten och snabb påspackningsmaskin med printer och AB850 är marknadens bredaste med lättarbetad touchskärm och många funktioner för snabba påsbyten. Maskinerna finns att se i Christian Berners monter på Scanpack 2018 som äger rum på Svenska Mässan 23-26 oktober.

− För oss är det viktigt att vi är kreativa i vårt tänkande och hela tiden söker möjlighet till utveckling av våra tjänster. Valet av Autobag och Christian Berner är resultat av detta säger Carl Svensson, VD och delägare i Almroths.

− Det är roligt att Almroths är kreativa och ser utanför boxen för att hitta nya möjligheter att effektivisera sin produktion. Det finns begränsningar med manuell hantering och vi kunde hjälpa dem att lösa dem. Vi är väldigt glada för den lyhördheten och det öppna sinne Almroths visat inför de förändringar som behöver göras för att uppnå full kapacitet på maskinerna – resan har bara börjat, säger Peter Nobelius, teknisk säljare på Christian Berner AB.

Den amerikanska tillverkaren Autobag, Automated Packaging System konstruerar unika maskiner som på ett enkelt sätt förpackar produkter i kundanpassade eller neutrala förkonverterade påsar. Christian Berner levererar även packbord, automatiska räknare och halvautomatiska lösningar för att förenkla, snabba upp och effektivisera packprocessen.

För ytterligare information kontakta:

Peter Nobelius, teknisk säljare Christian Berner AB, tel +46 (0) 31-336 69 15

E-post: peter.nobelius@christianberner.com, www.christianberner.se

Dela