På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Produkter

Hitta dina Leverantörer

Leverantörer
Senast uppdaterad: 19-03-08 | 13:03

Ozonrening av avloppsvatten ger renare hav

Vattnet från Stengårdens reningsverk i Simrishamns kommun släpps ut i vackra men förorenade Hanöbukten. Tack vare en nybyggd reningsanläggning, där en ozonanläggning från Christian Berner, är en viktig komponent, släpps nu minimalt med miljöstörande ämnen ut i havet.

Christian Berner har levererat en ozonanläggning med kringutrustning och hjälpt Simrishamns kommun att designa reaktortanken och hur ozonet ska introduceras i avloppsvattnet. I leveransen ingår även mätutrustning för att styra mängden ozon som ska tillverkas och därmed göra det möjligt att nå uppsatta mål. Dessutom gör detta det möjligt att energioptimera ozonanläggningen.

Simrishamns kommun arbetar kontinuerligt med att förbättra sina processer och deras långsiktiga mål är att vattnet ska bli så rent att det kan användas för infiltration av grundvattnet. På det viset blir vattnet från reningsverket en resurs istället för en belastning.

Det levererade systemet för ozonrening heter SMOevoPLUS och består av ozonaggregat, syregenerator, ozonintroduktionssystem, ozondestruktor samt onlinemätning. 

- Det unika med systemet är att det har marknadens högsta tillgänglighet tack vare näst intill underhållsfri ozonproduktion, Anläggningen kräver heller ingen regelbunden rengöring eller byte av komponenter vilket gör att ägandekostnaden blir låg, säger Mattias Osterman, teknisk säljare på Christian Berner.

Vill du veta mer om våra ozonlösningar?

Mattias Osterman, 031-33 66 349 mattias.osterman@christianberner.com