På Christian Berners webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hitta dina Produkter

Produkter

Hitta dina Leverantörer

Leverantörer
Senast uppdaterad: 20-07-01 | 14:00

Hisnande skillnad

​Stomljud från en hiss i ett bostadshus störde boende i intilliggande lägenhet. För att bli av med oljudet utan att göra en betydande inverkan på hissen har man valt en lösning från Christian Berner. 

-Hissens motor står uppställd på fyra gummikuddar som har otillräcklig isolering. Lösningen som vi kom fram till ersätter den befintliga dämpningen med Sylodyn HRB 6000 brickor vid hissmotorns infästningspunkter. Materialet har full funktion under lång tid, med extrema lastförhållanden berättar Olof Rosander, Teknisk innesäljare på Christian Berner.  

Hissens gamla konstruktion gjorde att stomljudet från hissen ibland blev för högt. Därför har man nu valt att ersätta befintliga insättningspunkter av gummi till ny av Sylodyn. Materialet är lika mjukt dynamiskt som statiskt och är en mycket bra lösning för applikationer med höga laster och krav på låga resonansfrekvenser. 

- Vi har satt in en ny elastisk uppställning av Sylodyn som Christian Berner hjälpte oss ta fram till den problematiska hissen. Ljudmätning visar god effekt på de toner som orsakade störning från hissen. Bytet av tidigare naturgummi till Sylodyn HRB 6000 gav 10 dB vid tonen 315 Hz. Ett fint resultat som gjort märkbar skillnad för boendemiljön, säger Wiktor Eriksson, Akustikkonsult på Efterklang. 

Vill du veta mer?

Olof Rosander
Olof Rosander
Teknisk innesäljare, Vibrationsteknik

Dela